Een festival om interesse in het medisch beroep te kweken

Het universitair ziekenhuis CHU in Luik is al 30 jaar het toneel van het ‘Image et Santé’ festival. Heel de week neemt het festival de stad in, met als doel medische en audiovisuele voorstellingen te combineren om de belangstelling voor het medisch beroep te wekken, vooral bij jonge geïnteresseerde studenten. AVP is al jarenlang partner van het festival en werd gevraagd technische expertise te leveren voor het filmen en uitzenden van de medische live-operaties. Er moest een tweerichtingsverbinding tot stand worden gebracht tussen de operatiezalen en een platform in de grote zaal van het ziekenhuis, zodat de presentator van het festival probleemloos kon schakelen tussen de verschillende operaties en de vragen van de live chat aan de artsen kon stellen. Er werd ook een communicatiekanaal opgezet tussen de AV-operatoren op verschillende locaties in het ziekenhuis. In het operatiekwartier installeerde het team een technische regie, centraal tussen 11 verschillende operatiekamers, en verbond ze met de nodige apparatuur zoals camera’s, microfoons, retourschermen en de aansluitingen voor alle medische beelden die in de livestream getoond moesten worden. AVP zou graag het CHU de Liège, en de organisatoren van het festival willen bedanken voor het vertrouwen in dit soort opdracht. Tot over twee jaar voor de volgende editie!

Deel op

Info nodig?

Neem vrijwillig contact, en willen gaan u met veel plezier helpen.