40ste GEEW

De Gastroenterology and Endotherapy European Workshop, ook wel GEEW genoemd, is een opleidingsinitiatief van het Erasme ULB Ziekenhuis in Brussel. De cursus, die in 1982 van start ging en nu al 40 edities achter de rug heeft, wordt algemeen erkend als een van de toonaangevende workshops in het vakgebied, met live demonstraties in het operatiekwartier als hoogtepunt van het uitgebreide leerprogramma. AVP is al vele jaren een trotse partner en AV-provider van de 3-daagse workshop. En in die jaren, toen de technische uitdagingen van het project steeds groter werden, heeft ons team ook nieuwe inzichten opgedaan op het gebied van datatransmissie. We hebben geïnvesteerd in speciale hardwareoplossingen om meerdere verbindingen met lage latentie voor video en audio tot stand te brengen, die via het internetprotocol worden verzonden. Dit betekent dat een grote zaal vol studenten de gang van zaken in de operatiekamer kan volgen via meerdere video-feeds en dat ze in real-time kunnen communiceren met de chirurgen. Dit veranderde het spel drastisch omdat de cursussen interactiever werden en dus ook aantrekkelijker voor de deelnemers. De formule voor de enorme workshop is sindsdien geëvolueerd naar een nieuwe reeks evenementen die 2 of 3 keer per jaar worden gehouden, elk gewijd aan een vakgebied binnen de endoscopie. De nieuwe FOCUS GEEW zal voor precies dezelfde uitdaging staan als de vorige edities, namelijk het tot stand brengen van een low-latency verbinding tussen ziekenhuis en locatie, en zal zich voornamelijk beperken tot het aantal live interventies die tegelijkertijd in de operatiekamers plaatsvinden. Het team kijkt uit naar de volgende GEEW-uitdaging in 2024!

Deel op

Info nodig?

Neem vrijwillig contact, en willen gaan u met veel plezier helpen.