Het eerste Global Gateway Forum

Global Gateway Forum bracht vertegenwoordigers van regeringen uit de Europese Unie en van over de hele wereld samen met de private sector, het maatschappelijk middenveld, vooraanstaande denkers, financieringsinstellingen en internationale organisaties tijdens een tweedaags evenement uitsluitend op uitnodiging in Brussel op 25 en 26 oktober 2023. AVP was verantwoordelijk voor de totale audiovisuele coördinatie van het evenement, van het eerste concept van het podiumontwerp tot de naadloze uitvoering van de hele show. Vier grote LED-schermen van elk 4,5m x 2,5m, gecombineerd met 13 op maat gemaakte bedrukte panelen voor de backdrop, voegden een dynamische visuele dimensie toe die het publiek vanuit elke hoek kon fascineren. Een geavanceerd geluidssysteem met meer dan 40 draadloze microfoons leverde perfect geluid voor alle aanwezigen en een lichtopstelling met LED-armaturen garandeerde perfecte verlichting van het podium en de achterdoek. Live camerabeelden afkomstig van acht camera’s met iso-opnamemogelijkheden werden niet alleen gebruikt om beelden op de schermen te projecteren, maar ook om een programmafeed te maken die door de European Broadcasting Service naar de kanalen van de Europese Commissie werd gedistribueerd. Een andere feed werd gecreëerd voor de tolken, die op afstand werkten vanuit permanente cabines in het Berlaymontgebouw. Om de vertolking op afstand mogelijk te maken, maakten we twee simultane bi-directionele HD-verbindingen met minimale latentie en 14 audiokanalen, zodat de tolken het evenement konden volgen alsof ze in de zaal aanwezig waren en het publiek in de zaal de vertolking in realtime kon ontvangen. Om het evenement volledig toegankelijk te maken voor het publiek, werd live ondertiteling door twee velotypisten ook weergegeven op de schermen. De hele opstelling werd met volledige flexibiliteit geïnstalleerd, waardoor een snelle transformatie van een enkele plenaire zaal naar drie verschillende breakoutzalen mogelijk was in minder dan 30 minuten. Onze drie speciale controlecabines, elk bemand door onze vakkundige crew, zorgden ervoor dat elk moment van de productie zich met precisie en finesse ontvouwde. Naast de belangrijkste conferentieruimten installeerden we verschillende 85″ informatieschermen, verschillende schermen die de live feed weergaven, een geluidssysteem voor aankondigingen over de gehele locatie, alle apparatuur voor 3 personeelskantoren en nog veel meer.

Deel op

Info nodig?

Neem vrijwillig contact, en willen gaan u met veel plezier helpen.